Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 21 / 02 (Φεβ.) / 2021Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αυξανόμενης Οικουμενιστικής Αποστασίας του κλήρου η οποία συντελείται τα τελευταία 120 χρόνια

Η Αποστασία του κλήρου έφερε και φέρνει την εγκατάλειψη του ποιμνίου στα χέρια του ΠονηρούΑντίχριστες νομοθεσίες που έφερε η Αποστασία του κλήρου

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου νομιμοποιήθηκε η πορνεία, με τον παραπλανητικά ωραιοποιημένο όρο "πολιτικός γάμος". (βλ. Ν.1250/1982, Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου)

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου νομιμοποιήθηκε η αμαρτία της μοιχείας. (βλ. Ν.1272/1982, άρθρο 8, περί καταργήσεως της μοιχείας ως ποινικό αδίκημα, Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου)

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου ενθαρρύνεται μάλιστα η αμαρτία της μοιχείας. (βλ. Ν.1329/1983, Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Έπαψε και θεσμικώς να είναι η μοιχεία ο μόνος λόγος διαζυγίου όπως ορίζει ο λόγος του Θεού: "Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολελυμένην γαμήσει (παντρευθεί), μοιχᾶται" (Ματθ. ε΄ 32)).

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου νομιμοποιήθηκε ο κατά περίπτωσιν φόνος (εμβρυοκτονία). (βλ. Ν.1609/1986, περί αμβλώσεως, Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου)

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου ενθαρρύνεται έτι περαιτέρω η αμαρτία της μοιχείας. (βλ. άρθρο 1439 Αστικού Κώδικα και άρθρο 14 του Ν.3719/2008, περί του λεγομένου "αυτομάτου διαζυγίου", επί κυβερνήσεων Θεμιστοκλή Σοφούλη και Κωνσταντίνου Καραμανλή αντίστοιχα)

Ψηφίστηκε εκ του Πονηρού εμπνεόμενος νόμος εν Ελλάδι δια του οποίου καλύπτονται νομικά τόσο η ανενόχλητη και απυρόβλητη στην κριτική πλέον προβολή και προαγωγή των διαφόρων σοδομιστών, αρσενοκοιτών, κοκ (ΛΟΑΤΚΙ...ΧΨΩ), όσο και το αντίχριστο μίσος των υβριστών του Χριστού. (βλ. Ν.4285/2014, ο δολίως αναφερόμενος ως "αντι-ρατσιστικός", Κυβέρνηση Αντωνίου Σαμαρά)

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου νομιμοποιείται το κολάσιμο πάθος της ομοφυλοφιλίας. (βλ. Ν.4356/2015, περί του "Συμφώνου Συμβιώσεως", Κυβέρνηση Αλεξίου Τσίπρα)

Ψηφίστηκε νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου θεσμοθετείται η αθεϊστική πρακτική της καύσης των νεκρών. (βλ. ΚΥΑ οικ.20232/2010 και ΚΥΑ οικ.4932/2017, Κυβερνήσεις ΓΑΠ και Αλεξίου Τσίπρα αντίστοιχα)

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου επιτρέπεται η νομική αναγνώριση αλλαγής ταυτότητος φύλου και μάλιστα απο την ηλικία των 17 (ή και των 15 με γονική συναίνεση), με μια απλή αίτηση. (Ν.4491/2017, Κυβέρνηση Αλεξίου Τσίπρα)

Ψηφίστηκε αντίχριστος νόμος στην Χριστιανική Ελλάδα δια του οποίου αφήνονται απροστάτευτες οι αθώες ψυχές των ορφανών παιδιών και πλέον παραδίδονται να μεγαλώσουν στα χέρια των ΛΟΑΤΚΙ...ΧΨΩ ζευγαριών. (βλ. Ν.4538/2018, περί της υιοθεσίας απο ομόφυλα ζευγάρια, Κυβέρνηση Αλεξίου Τσίπρα)

Το επόμενο βήμα της Αποστασίας μας ως δήθεν "Χριστιανικού" λαού είναι και ο νόμος περί γάμου ομοφυλοφίλων. Άλλωστε οι αντίχριστοι αιρετικοί (Ευαγγελικός όρος) ήδη παντρεύουν ομοφυλόφιλους, και μάλιστα με θρησκευτικό γάμο. Έτσι, σύντομα, όπως και με τα ανωτέρω και όχι μόνον, θα ακολουθήσουν και σε αυτό οι δικοί μας "Χριστιανοί" πολιτικοί τις Εωσφορικές Οικουμενιστικές επιταγές της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Η Αποστασία του κλήρου επέφερε την επέλαση του Εωσφορικού Σοδομισμού, του Φεμινισμού, της Παιδοφιλίας και του Σατανισμού

Έγινε εμμονική και πήρε διαστάσεις φρενήρους πλύσης εγκεφάλου η προπαγάνδα για την προβολή του σοδομικού πάθους. Έτσι, παντού προβάλονται τα πρότυπα των ΛΟΑΤΚΙ...ΧΨΩ. Σε κρατικές διαφημίσεις, σε διαφημίσεις προϊόντων, στις ειδήσεις, στις ταινίες, στις Ελληνικές και ξένες σειρές, στις ενημερωτικές εκπομπές, στις κοσμικές εκπομπές, ακόμη και στα παιδικά κινούμενα σχέδια και τις τρανσέξουαλ παιδικές κούκλες! Ιδίως όπου δείς τηλεόραση, ΠΑΝΤΟΥ! Την αντίχριστη προπαγάνδα του σοδομικού πάθους και της πορώδους αμετανοησίας υιοθέτησαν και υπηρετούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι καλλιτέχνες, ακόμη και δάσκαλοι στα σχολεία. Δεν θα έλειπαν απο το "κλάμπ" φυσκά και οι Οικουμενιστές Νεοεποχίτες αρχιερείς και ιερείς όπως για παράδειγμα ο π. Βασίλειος Θερμός, ο π. Κάλλιστος Ware, κα.

Κάθε λίγο ακούγονται απίστευτα φεμινιστικά επιχειρήματα του τύπου "σταματούμε πλέον να λέμε "ο Θεός" διότι είναι σωβινιστικό" και θα λέμε "το Θεός" (βλ. εδώ και εδώ και εδώ), "αφαιρούμε απο τον λόγο του Θεού όσα εδάφια καταδικάζουν το πάθος της ομοφυλοφιλίας και την αίρεση" (δηλαδή όσα δεν εξυπηρετούν τον Εωσφόρο), "σταματούμε πλέον να λέμε "άνδρας και γυναίκα" αλλά "γονέας1 και γονέας2"" (βλ. και εδώ), κοκ.

Είδαμε 40 σχολεία να απαγορεύουν την φούστα για να μην νιώθουν άβολα οι τρανσέξουαλ αλλά και σχολείο να υποχρεώνει την φούστα σε αγόρια για τον ίδιο λόγο.

Βλέπουμε εικόνες απίστευτης βλασφημίας όταν φεμινίστριες πετούν ματωμένες σερβιέτες σε άγαλμα της Υπεραγίας Θεοτόκου ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή η μητέρα του Θεού ήταν υπόδειγμα ταπεινώσεως και όχι άθεη φεμινίστρια.

Βλέπουμε να καθιερώνονται όλο και περισσότερο, στην άλλοτε Χριστιανική Ελλάδα, παρελάσεις PRIDE (όντως υπερηφανείας κατά του Θεού), και οι αρχιερείς μας να κάνουν τον "Αμερικάνο".

Βλέπουμε να βεβηλώνονται και να βλασφημούνται τα Θεία όταν στις παρελάσεις αυτές των υποκριτών, ρατσιστών, φασιστών και αντιδημοκρατών ΛΟΑΤΚΙ...ΧΨΩ περιδιαβαίνουν φέροντες χλευαστικά τις Άγιες εικόνες στα αχαμνά τους (βλ. εδώ και εδώ), και η διοικούσα Εκκλησία να σφυρίζει αδιάφορα!
( Και ενώ η προσβολή των θρησκευτικών ευαισθησιών των Χριστιανών επιτρέπεται μέσα στα νέα πλαίσια της "ελευθερίας του λόγου", της "δημοκρατίας", της "κριτικής", της "σάτιρας", κοκ, εντούτοις, όλες αυτές οι ελευθερίες δεν επιτρέπονται όταν στρέφονται κατά των διαφόρων ΛΟΑΤΚΙ...ΧΨΩ! Εκεί, όταν σχολιάζεις και σατιρίζεις και κάνεις κριτική είναι ρατσισμός, ακόμη και όταν αναφέρεσαι σε λόγους του ιδίου του Θεού, όπως το "μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται...βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι" (Α΄ Κορ. στ΄ 9-10). Δηλαδή μέσα στην ίδια χώρα, κάποιοι πολίτες απολαμβάνουν "δημοκρατία" (η ασυδοσία δεν είναι δημοκρατία αλλά φασισμός πρός τους άλλους) και για κάποιους άλλους υπάρχει φασιστική λογοκρισία. Δηλαδή έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, δύο μέτρα δικαιωσύνης στο "καλύτερο" κατά τα άλλα πολίτευμα, αυτό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. )

Στην άλλοτε Χριστιανική Ελλάδα, κληρικοί, δημοσιογράφοι, γονείς και πολιτικοί χέρι-χέρι, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να εθιστούν στα στα πάθη της λαγνείας, της πορνείας και του σοδομισμού, μιλώντας τους απο πολύ μικρές και αθώες ηλικίες για "τρίτο" φύλο, για επιλογή φύλου, για σχολική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (εδώ και εδώ) και μάλιστα με πρακτική σέξ εντός των αιθουσών, για ημερίδες και σχολεία τρανσέξουαλ (εδώ και εδώ) σε μικρά παιδιά, ακόμη και με ειδικά σεξουαλικά σχολεία για νήπια, για μάθημα γεννητικών οργάνων στο νηπιαγωγείο, για εκπαίδευση στον αυνανισμό και προπαγάνδα τρανσέξουαλ για παιδιά κάτω των 4 ετών, για τρανσέξουαλ φιλολόγους στα Γυμνάσια, κοκ. Και όλα αυτά με την υπογραφή της Ιεραρχίας μας...

Αφήνουμε να περνούν στα παιδιά μας μηνύματα παιδεραστίας μέσα απο τα σχολικά βιβλία. (βλ. «τετράδιο εργασιών» του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα», Α΄ Γυμνασίου (δλδ απευθύνεται σε παιδιά 12 ετών), σελ. 16, τίτλος : «Οσάκις»)

Επιτρέπουμε την εμφάνιση και νομιμοποίηση κινημάτων που μάχονται υπέρ την νομιμοποίησης της παιδεραστίας (βλ. επίσης και Γερμανία, κα).

Η φρενίρης μόδα του ανδρογυνισμού, της αλλαγής φύλου και της σχετικής πορνογραφίας που αποφέρει νομίμως περί τα 100 δις δολάρια ετησίως και πολλά περισσότερα παρανόμως, οδηγεί στην εξαφάνιση 8 εκατομμυρίων παιδιών ετησίως απο όλο τον κόσμο. Ο κύριος λόγος είναι το ότι χρησιμοποιούνται δια της βίας, είτε όπως είναι, είτε εγχειρισμένα σε ανδρόγυνα, σε δεκάδες χιλιάδες δωμάτια του σέξ παγκοσμίως, για να ικανοποιούν εκεί τις ορέξεις τους οι διάφοροι υποστηρικτές και χρηματοδότες του παγκοσμίου κινήματος ΛΟΑΤΚΙ...ΧΨΩ. (βλ. για παράδειγμα εδώ)

Με την τεράστια επέλαση των υπερ-χρηματοδοτημένων φαινομένων του φεμινισμού και του ανδρογυνισμού, ο Εωσφόρος επιτυγχάνει πρωτίστως την εκδίκηση-προσβολή στον Θεό, δεύτερον την εκδίκηση στην εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο, τρίτον την δαιμονοποίηση και καταδίκη του ανθρώπου δια της αποστασίας, τέταρτον την ικανοποίηση των διαστροφών των διαφόρων καλοπληρωτών πλουσίων και τέλος μια απίστευτα προσοδοφόρα "μπίζνα" για τους συμμετέχοντες στο κύκλωμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν αρχίσει να μιλούν και για βρεφοθυσίες και παιδοθυσίες σε σατανιστικές τελετές με συμμετέχοντες κορυφαίους εκατομμυριούχους, πολιτικούς αλλά και καλλιτέχνες, στην αναζήτησή τους για το πολυπόθητο αδρενόχρωμα που θα τους χαρίσει ομορφιά και μακροζωία.
(Σημ. Για να δρέψουν το αδρενόχρωμα, βιάζουν ομαδικά, βασανίζουν και τρομοκρατούν βρέφη και παιδιά ώστε να αυξηθεί πολύ το ποσοστό αδρεναλίνης και αδρενοχρώματος στο αίμα τους οπότε και τα θυσιάζουν με συγκεκριμένη Σατανιστική τελετή για να πιούν το γεμάτο αδρενόχρωμα αίμα τους. Είναι ένας απο τους λόγους που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι εξαφανίσεις βρεφών και παιδιών. Δές για παράδειγμα εδώ.)

Φτάσαμε στο σημείο όχι μόνον ομολογητές αρχιερείς να οδηγούνται στην δικαιωσύνη και να μαρτυρούν για την αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού επειδή κατεδίκασαν το κολάσιμο πάθος της ομοφυλοφιλίας (βλ. Σεβ. Μητ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Μόρφου Νεόφυτος), αλλά φτάσαμε και στο σημείο οι υπόλοιποι "αρχιερείς" να μην τους υποστηρίζουν και να γίνονται μάλιστα οι προθυμότεροι διώκτες τους, να γίνονται οι προθυμότεροι στρατηγοί του Σατανά προκειμένου να τα έχουν καλά με την Νέα Τάξη του Εωσφόρου.


Η Αποστασία του κλήρου επέφερε και χίλια δυο άλλα κακά

Είδαμε Πατριάρχες να γίνονται μέλη στις διάφορες αντίχριστες Μασονικές Στοές. (βλ. Πατριάρχες Ιωακείμ Γ΄, Αθηναγόρας Α΄, Μελέτιος Μεταξάκης, κα)

Είδαμε τον οσιακό και μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη π. Αυγουστίνο Καντιώτη να καλεί τους υπόλοιπους αρχιερείς να καταδικάσουν την Μασονία, και να μην αποκρίνεται κανείς...

Βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι και απο εναν αρχιερέα να τελεί εγκαίνεια ή να συμμετέχει σε εκδηλώσεις των διαφόρων Μασονικών Στοών Ρόταρυ, Λάϊονς, κοκ. (βλ. Σεβ. Μητ. Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο, Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιο, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο, κα)

Είδαμε τους αρχιερείς μας να κρύβουν τον Σταυρό τους γιατί προσβάλλονται απο την θέα του Σταυρού οι Μουσουλμάνοι. (βλ. εδώ και εδώ και εδώ)

Είδαμε να ολοκληρώνεται επί των ημερών μας μια βλάσφημη, αιρετική και ληστρική ψευδο-Σύνοδος (βλ. Κολυμπάρι) σχεδόν σαν εκείνη της Φερράρας-Φλωρεντίας, και η πλειοψηφία των αρχιερέων να εξυφαίνουν επαίνους ως άλλοι σφουγκοκωλάριοι του επίδοξου "Πάπα της Ανατολής", αρχιαιρεσιάρχη και ζηλωτή της πανθρησκείας του Αντιχρίστου, Βαρθολομαίου.

Είδαμε το μάθημα των θρησκευτικών να γίνεται απο ομολογιακό σε συγκριτιστικό, αιρετικό, Οικουμενιστικό, Πανθρησκειακό. Είδαμε τα Χριστιανόπουλα να μαθαίνουν στα δημόσια σχολεία το Κοράνι και να κάνουν προσευχές στον Μωάμεθ. Είδαμε να επισκέπτονται τζαμιά και να κάνουν εργασίες για τον Βούδα. Αλλά δεν είδαμε πουθενά την ιερά οργή των "αρχιερέων". Είδαμε στα σχολικά βιβλία να περνούν αντ-Ορθόδοξα μηνύματα, όπως η εξίσωση του Θεού με "άλλους θεούς και διδασκάλους" όπως ο Βούδας, ο Μωάμεθ, ο Λάο Τσέ, κοκ (βλ. βιβλίο Ε΄ Δημοτικού). Στο ίδιο βιβλίο να εξισώνεται η νηστεία με τον Βουδιστικό διαλογισμό και την ινδουιστική γιόγκα. Και η Οικουμενιστική, πανθρησκειακή προπαγάνδα να αυξάνεται όσο ανεβαίνουν οι σχολικές τάξεις. Είδαμε μέχρι και την νομιμοποίηση των προπαγανδιστικών-προσηλυτιστικών graffiti υπέρ της Πανθρησκείας σε Δημόσια κτίρια και Σχολεία. Και όλα αυτά με τις ευλογίες των "αρχιερέων" μας.

Είδαμε να προδίδεται απο δημοσιογράφους και πολιτικούς η Θράκη, η Κύπρος, η Βόρειος Ήπειρος, η Μακεδονία, τα Ίμια και τώρα το Αιγαίο.
(Και εν γνώσιν βάζω πρώτα τους δημοσιογράφους. Ο νοών νοείτω.)

Είδαμε να γίνεται εποικισμός της Ελλάδος απο εκατομμύρια σκληρούς Ισλαμιστές οι οποίοι φονεύουν Χριστιανούς, βιάζουν ανηλίκους και ανήλικες, απαγάγουν παιδιά, βαρβαρίζουν ως άλλοι δαιμονισμένοι Αγαρηνοί, βεβηλώνουν Εκκλησίες, καταστρέφουν Σταυρούς, ποδοπατούν τις Άγιες εικόνες, αφοδεύουν πάνω σε Άγιες Τράπεζες, και η διοικούσα Εκκλησία άφαντη.

Είδαμε στα σχολικά βιβλία να περνούν αντ-Εθνικά μηνύματα. (βλ. βιβλίο Γλώσσας ΣΤ΄ Δημοτικού περί Πολυτεχνείου, περί 28ης Οκτωβρίου, περί κακών Ελλήνων και καλών μεταναστών, βιβλίο Γλώσσας Γ΄ Δημοτικού, τεύχος Α΄, σελ 79, περί δειλών Ελλήνων και Έπους '40, βιβλίο Γλώσσας Ε΄ Δημοτικού, τεύχος Α΄, σελ 44, τίτλος : «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο!», περί δειλών Ελλήνων και Έπους '40, και πολλές άλλες παρόμοιες εξοργιστικές αναφορές)

Ακούσαμε ότι δεν υπήρξαν 400 χρόνια Εθνοκάθαρσης και σκληρής σκλαβιάς αλλά αρμονικής συμβίωσης. Ότι δεν υπήρξε Μικρασιατική Καταστροφή αλλά τουριστικός συνωστισμός. Ότι η Επανάσταση του '21 δεν έγινε για Πίστη και Πατρίδα, αλλά ότι ήταν ταξική, Κουτσουμπική... Ότι οι ήρωες του '21 ήσαν παλιάνθρωποι, ψεύτες, πόρνοι, λωποδύτες, βρωμεροί, ρουφιάνοι, υποκριτές, δόλιοι, ιδιοτελείς, κοκ. Ότι δεν υπήρξαν κρυφά σχολιά. Ότι ο κλήρος ήταν απών απο την Επανάσταση και χίλια δύο τέτοια απο την ακρο-αριστερή, Εθνομηδενιστική προπαγάνδα της Ρεπούση, του Φίλη, του Γαβρόγλου, του Τατσόπουλου, της Ευθυμίου, της Αγγελοπούλου και των άλλων "πατριωτών".

Είδαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφαιρεί απο το Προεδρικό Μέγαρο την σημαία, τον Σταυρό, τις Άγιες εικόνες, μέχρι και τα κουμπούρια της Επαναστάσεως...

Είδαμε την διοικούσα Εκκλησία μας να εργάζεται εν πλήρη συναινέσει με τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς ώστε να φέρουν την κάρτα του πολίτη και την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα με τις ευλογίες της Ιεραρχίας, την στιγμή που για την κάρτα και την ταυτότητα αυτή έχουν προειδοποιήσει τόσο οι Άγιοι (βλ. Αρέθας, Εφραίμ Σύρος, Παΐσιος Αγιορείτης, κα), όσο και προορατικοί Γέροντες και Γερόντισες (βλ. Λαμπρινή Βέτσιου, Γαβριήλ Αγιορείτης, κα), όσο και σύσσωμο το Άγιον Όρος. (δές και το σχετικό αρχείο pdf)

Είδαμε τους αρχιερείς μας στην πλειοψηφία τους να υποστηρίζουν τα σατανικά εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, την στιγμή που απεκαλύφθη επίσημα ότι παράγονται με την μέθοδο του φόνου (DNA απο εμβρυοκτονία/άμβλωση).

Είδαμε να νομιμοποιείται και να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο η λατρεία του Σατανά, να αναγνωρίζεται ο Σατανισμός επίσημα ως "Εκκλησία" (βλ. εδώ και εδώ) και να διδάσκεται επισήμως στα σχολικά βιβλία, να στήνονται αγάλματα του Σατανά σε κεντρικές πλατείες, να ξεκινά την ημέρα του το Δημοτικό Συμβούλιο με Σατανιστικές προσευχές και να κερδίζει με το μέρος του ο Εωσφόρος μεγάλο αρθμό οπαδών (βλ. ΗΠΑ, ΗΒ, Σκανδιναβία, κα). Όπως είδαμε να εισάγεται και στην Ελλάδα η "εικαστική" αυτή παρέμβαση με ηπιότερου για αρχή τύπου "δαιμονο-Φύλακες" όπως αυτός του Παλαιού Φαλήρου.

Είδαμε να γίνεται μόδα η παραδοχή των καλλιτεχνών ότι για να φθάσουν ψηλά πούλησαν την ψυχή τους στον Σατανά.

Είδαμε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για πρώτη φορά σε 2000 χρόνια υπάρξεως να κλείνει αυτοβούλως τους Ιερούς Ναούς για να μην έλθει σε ρήξη με τους εντολοδόχους του Εωσφόρου, αντιστρέφοντας τον λόγο του Θεού «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» (Πράξεις ε΄ 29) και κάνοντάς τον "πειθαρχεῖν δεῖ ἀνθρώποις μᾶλλον ἢ Θεῷ".

Είδαμε για πρώτη φορά σε 2000 χρόνια Εκκλησίας "πιστούς" να κρύβουν το "κατ' εικόνα" τους με μάσκες μέσα στον Οίκο του Θεού, ενώπιον του πανταχού παρόντος Θεού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, των παρευρισκόντων Αγγέλων και Αγίων, μη έχοντες επίγνωση της προσβολής.

Είδαμε για πρώτη φορά σε 2000 χρόνια Εκκλησίας "πιστούς" να φοβούνται να εισέλθουν στον Οίκο του Θεού και να μην εμπιστεύονται ούτε την παντοδυναμία του Θεού, ούτε τον καθαγιασμένο χώρο του Οίκου Του, και να βάζουν την δύναμη της μάσκας και των μέτρων πάνω απο την δύναμη της πίστεως και του Θεού.

Είδαμε "αρχιερείς" της Εκκλησίας για πρώτη φορά σε 2000 χρόνια να μιλούν περί μολύνσεως απο το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να μιλούν για ατομικά κουταλάκια, ατομικές συσκευασίες "Θείας Κοινωνίας" και άλλες φρικτές, αθεϊστικές βλασφημίες.

Είδαμε να επαλληθεύονται οι προφητείες και οι προοράσεις για νέο διωγμό των "θελόντων εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ", όταν επιτρέπεται παντού η κυκλοφορία με μέτρα (στούντιο τηλεοπτικών καναλιών, μετρό, ΚΤΕΛ, αεροπλάνα, εργασία, σουπερμάρκετ, πορείες ΚΚΕ, τζαμιά, μετανάστες, κοκ), εκτός απο τον Οίκο του Θεού. Οι ιερείς και οι πιστοί -πρός μεγάλο τους ομολογιακό στέφανο μαρτυρίου- δέχονται πρόστιμα βροχή και σύρονται σηκωτοί στο αυτόφωρο.

Και τώρα διάγουμε την τελευταία πράξη του Εωσφορικού έργου, όπου θέλει τους ανθρώπους φοβισμένους, ταλαιπωρημένους, απηυδισμένους, πτωχευμένους, πεινασμένους, καταθλιμένους, ασθενείς, τρομοκρατημένους, μεταλλαγμένους, ώστε να δεχθούν μετά χαράς την παγκόσμια δικτατορία του Αντιχρίστου ως μόνη σωτηρία. Μια δυστοπία για όλον τον πλανήτη, μια χώρα, μια γλώσσα, ενα έθνος, μια πανθρησκεία, ενα (κρυπτο)νόμισμα, μια τεχνολογία ταυτοποίησης, ενας Αντίχριστος. Με ασφάλεια για όλους αλλά χωρίς ελευθερίες. Με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα επιβίωσης αλλά χωρίς ιδιωτικότητα. Με ειρήνη αλλά χωρίς ελευθερία του λόγου. Και η "ιεραρχία" ακόμη απούσα...

Είδαμε τους κακούς δείκτες σε όλες τις χώρες του κόσμου να εκτινάσσονται γεωμετρικά. Οι δείκτες μαντείας, μαγείας, κατάθλιψης, ψυχολόγων, ψυχοφαρμάκων, ναρκωτικών και αυτοκτονιών. Και όλα αυτά λόγω απομάκρυνσης απο την Αλήθεια, η οποία προσφέρει σοφία, γαλήνη και ευτυχία. Όλα αυτά λόγω της Οικουμενιστικής Αποστασίας του κλήρου η οποία επέφερε και την πτὠση του λαού στα δίχτυα του Εωσφόρου.

Σε όλα τα ανωτέρω η διοικούσα Εκκλησία, η Ιεραρχία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπολίτες, άλλοτε δια της σιωπής, άλλοτε δια της υποκρινομένης χλιαρής αντιδράσεως και άλλοτε δια της ευθείας και ενθέρμου υποστηρίξεως απεδείχθη όλως προδίδουσα τον Χριστόν και φέρει βαρύτατες ευθύνες για κάθε μια ψυχή που πλανήθηκε και έχασε την Βασιλεία Του.

«προσέχετε οὖν ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους, ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος» (Πράξ. κ΄ 28)
«το αίμα του ημαρτηκότος εκ των χειρών του σκοπού εκζητηθήσεται» (Μέγας Βασίλειος)

Αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, Αγιορείτες (και τους βάζω πρώτους λόγω ευθυνών), ιερείς, γέροντες, γερόντισσες, ηγούμενοι, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί, όλοι φέρουμε μεγάλη ευθύνη διότι συνεχίζουμε να σιωπούμε, συνεχίζουμε να αδιαφορούμε, συνεχίζουμε να μην αποτειχίζουμε την ασέβεια, την βλασφημία, την αίρεση, τον Οικουμενισμό, τους Οικουμενιστές ιερείς και αρχιερείς. Έτσι, δια της ενόχου σιωπής, συντασσόμαστε και εμείς με τους πολεμίους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Επιτρέπουμε δια της σιωπής και άρα στηρίζουμε την εκστρατεία του Εωσφόρου κατά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Άρα εμέσως αλλά σαφέστατα αγωνιζόμαστε και εμείς παρέα με τις δυνάμεις του Σκότους, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές να χάσουν την Βασιλεία των Ουρανών. Οπότε θα ακούσουμε και εμείς το φρικτό «οὐκ οἶδα ὑμᾶς» (Ματθ. κε΄ 12) και το «πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ» (Ματθ. κε΄ 41)


Περί του ότι η σιωπή είναι συνενοχή

«Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς»
(Ματθ. ι΄ 32-33)

«οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου»
(Αποκ. γ΄ 16)

«Τρίτον δέ εἶδος (ἀθεΐας), οὐ πόρρω τῆς ἀνωτέρω πονηρᾶς ξυνωρίδος, τό παραιτεῖσθαι τι λέγειν τῶν δεδογμένων περί Θεοῦ ὑπ’ ἀνευλαβοῦς εὐλαβείας...» [δλδ.: η σιωπή είναι τρίτο είδος αθεΐας]
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

«Τό, "Μὴ κρίνετε ἵνα μὴ κριθῆτε", περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως»
(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

«Ἐάν ὅμως ὁ λόγος καί ἡ ὑπόθεσις εἶναι περί πίστεως καί τῶν παραδόσεων τῆς Ἐκκλησίας μας, τότε καί ὁ πλέον εἰρηνικός καί ἠσύχιος πρέπει νά πολεμεῖ ὑπέρ αὐτῶν»
(Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

«Το να εφησυχάζει κανείς όταν το κινδυνευόμενο είναι η Πίστις, τούτο είναι το ίδιον της αρνήσεως, το δε να ελέγχει είναι ομολογία ειλικρινής»<
(Άγιος Βασίλειος ο Μέγας)

«Ὅταν γὰρ ὁ κρατῶν [...] Καὶ ἀπελθὼν δὲ ἐντεῦθεν, μετὰ πολλῆς αἰσχύνης καὶ κατηφείας παραστήσεται τῷ βήματι τοῦ Χριστοῦ, ἐκεῖθέν τε αὐτὸν πάλιν εἰς τὴν κάμινον ἀπάξουσιν ἕλκουσαι αἱ πρὸς τοῦτο ταχθεῖσαι δυνάμεις»
[δλδ.: πως γίνεται να μη κολασθεί αυτός που κάνει ότι δεν βλέπει και σιωπά, όταν οι θεϊκοί νόμοι και κανόνες υβρίζονται]
(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

«το αίμα του ημαρτηκότος εκ των χειρών του σκοπού εκζητηθήσεται [...] ο σιωπήσας μόνον, ένοχος του αίματος των αμαρτανόντων ευρίσκεται»
[δλδ.: Ὁ σιωπῶν ἐν καιρῷ ἀσεβείας εἶναι ἔνοχος γιά τὸ αἷμα τῶν ἁμαρτανόντων]
(Άγιος Βασίλειος ο Μέγας)

«Εντολή γαρ Κυρίου μη σιωπάν εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως. Λάλει γαρ, φησί, και μη σιώπα. Και, εάν υποοστέλληται, ουκ ευδοκεί η ψυχή μου εν αυτώ. Και, εάν ούτοι σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται. Ώστε ότε περί πίστεως ο λόγος, ουκ έστιν ειπείν, εγώ τίς ειμι; Ιερεύς; Αλλ’ ουδαμού. Άρχων; Και ουδ’ ούτως. Στρατιώτης; Και πού; Γεωργός; Και ουδ’ αυτό τούτο. Πένης, μόνον την εφήμερον τροφήν ποριζόμενος. Ουδείς μοι λόγος και φροντίς περί του προκειμένου. Ουά, οι λίθοι κράζουσι, και συ σιωπηλός και άφροντις; Η αναίσθητος φύσις θεόν επακήκοεν, και αυτός λαιλαπιστής; ... Και συ ο μέλλων ευθύνεσθαι υπό Θεού εν καιρώ ετάσεως, και περί αργού ρήματος, καν επαίτης εί, διδόναι λόγον. ... Ώστε και αυτός ο πένης πάσης απολογίας εστέρηται εν ημέρα κρίσεως, μη τανύν λαλών ως κριθησόμενος και δια τούτο μόνον.»
(Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης)

«Πρέπει να δείχνουμε για την Αλήθεια θάρρος, ακόμη και αν σκανδαλίζονται μερικοί.»
(Άγιος Βασίλειος ο Μέγας)

«Στα έσχατα χρόνια το κακό και η αίρεση θα έχει τόσο εξαπλωθεί που οι πιστοί δε θα βρίσκουν ιερέα και ποιμένα να τους προστατέψει από την πλάνη και να τους συμβουλέψει στη σωτηρία. Τότε, οι πιστοί δε θα μπορούν να δεχτούν ασφαλείς οδηγίες από ανθρώπους, άλλα οδηγός τους θα είναι τα κείμενα των Αγίων Πατέρων. Ιδίως σε αυτή την εποχή, ο κάθε πιστός θα είναι υπεύθυνος για όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας. Αδελφοί, καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο Θεό και την ιστορία. Μην ανέχεστε άλλες λοξοδρομίες και πλάνες από τους ιερείς και αρχιερείς σας! Μην κάνετε τα «στραβά μάτια», είστε συνυπεύθυνοι! Οι Άγιοι σας προειδοποιούν...»
(Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς)


Περί του ότι η αποτείχιση των αιρετιζόντων ενδείκνυται σφόδρα

«ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ᾿ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν» (Ιω. ι΄ 5)

«τὰς δὲ βεβήλους κενοφωνίας περιΐστασο· ἐπὶ πλεῖον γὰρ προκόψουσιν ἀσεβείας, καὶ ὁ λόγος αὐτῶν ὡς γάγγραινα νομὴν ἕξει·» (Β΄ Τιμ. β΄ 16-17)

«πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» (Πράξεις ε΄ 29)

«στέλλεσθαι ὑμᾶς ἀπὸ παντὸς ἀδελφοῦ ἀτάκτως περιπατοῦντος καὶ μὴ κατὰ τὴν παράδοσιν ἣν παρέλαβον παρ᾿ ἡμῶν» (Β΄ Θεσ. γ΄ 6)

«ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω» (Γαλ. α΄ 8)

«ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς» (Β΄ Κορ. στ΄ 17)

«εἰ δέ τις οὐχ ὑπακούει τῷ λόγῳ ἡμῶν διὰ τῆς ἐπιστολῆς, τοῦτον σημειοῦσθε, καὶ μὴ συναναμίγνυσθε αὐτῷ, ἵνα ἐντραπῇ» (Β΄ Θεσ. γ΄ 14)

«Τοσαύτην οἱ ἀπόστολοι καὶ οἱ μαθηταὶ αὐτῶν ἔσχον εὐλάβειαν πρὸς τὸ μηδὲ μέχρι λόγου κοινωνεῖν τινι τῶν παραχαρασσόντων τὴν ἀλήθειαν»
(Άγιος Ειρηναίος)

«Ἅπασι τοῖς παρά σῆς εὐλαβείας κεχωρισμένοις διά τήν πίστιν ἤ καθαιρεθεῖσι λαϊκοῖς τε καί κληρικοῖς κοινωνικοί πάντες ἐσμέν. Οὐ γάρ ἐστιν δίκαιον τούς ὀρθά φρονεῖν ἐγνωκότας σαῖς ἀδικεῖσθαι ψήφοις, ὅτι σοι καλῶς ποιοῦντες ἀντειρήκασι»
(Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας)

«Ἐκεῖνος πού διώκεται ἀπό αὐτούς πού φαίνεται ὅτι εἶναι ὁμόπιστοι, λόγω τῆς ὑγιοῦς πίστεως, θά ἔχη μεγαλύτερον στέφανον ἀπό αὐτόν πού μαρτυρεῖ ἀπό εἰδωλολάτρη»
(Ἅγιος Ιωσήφ)

«Εἰ δὲ τις προσποιεῖται ὁμολογεῖν μὲν ὀρθήν πίστιν, φαίνεται δὲ κοινωνῶν ἐκείνοις τόν τοιοῦτον προτρέψασθε ἀπέχεσθαι τῆς τοιαύτης συνηθείας· καὶ ἐὰν μὲν ἐπαγγέλληται, ἔχετε τὸν τοιοῦτον ὡς ἀδελφὸν· ἐὰν δὲ φιλονίκως ἐπιμένῃ τὸν τοιοῦτον παραιτῆσθε»
(Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας)

«…Διὸ φευκτέον ἀπὸ τῶν φθοροποιῶν ποιμένων»
(Άγιος Πάπας Κλήμης Α΄)

«Έχουμε διδαχθεί να μη δίνουμε σημασία στα θαύματα, όταν αυτός που τα ενεργεί διδάσκει αντίθετα προς την ευσέβεια»
(Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης)

«…Ὁμοίως καὶ οἱ λαϊκοί, τοῖς τῇ γνώμῃ τοῦ Θεοῦ ἐναντία δογματίσασι μὴ πλησιάζετε μηδὲ κοινωνοὶ τῆς ἀσεβείας αὐτῶν γίνεσθε, λέγει γὰρ καὶ Θεός… Ἀποσχίσθητε ἐκ μέσου αὐτῶν, ἵνα μὴ συναπολῆσθε αὐτοῖς…ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν, καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς»
(Άγιος Πάπας Κλήμης Α΄)

«Κάθε κληρικὸ τοῦ ὁποίου ἡ πίστις, οἱ λόγοι καὶ τὰ ἔργα δὲν συμφωνοῦν μέ τὶς διδασκαλίες τῶν Ἁγίων Πατέρων νὰ μὴν τὸν δεχόμαστε στὴν οἰκία μας. Ἀλλὰ νὰ τὸν ἀποστρεφόμεθα καὶ νὰ τὸν μισοῦμε ὡς δαίμονα, ἔστω κι ἄν ἀνασταίνει νεκροὺς καὶ κάνει μύρια θαύματα»
(Άγιος Συμεὼν ο Νέος Θεολόγος)

«Οίτινες τήν υγια ορθόδοξον πίστιν προσποιούμενοι ομολογειν, κοινωνουσι δέ τοις ετερόφροσι, τούς τοιούτους, ει μετά παραγγελίαν μή αποστωσιν, μή μόνον ακοινωνήτους έχειν, αλλά μηδέ αδελφούς ονομάζειν»
(Άγιος Βασίλειος ο Μέγας)

«ἡ ἐξωτερικὴ ἀκοινωνησία προστατεύει ἀπὸ τὴν ἐσωτερικὴ ἀλλοτριότητα»
(Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως)

«Πῶς οὖν ὁ Παῦλός φησιν, ¨πείθεσθαι τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καί ὑπείκετε¨; Ἀνωτέρω εἰπών, ¨Ὧν ἀναθεωροῦντες τήν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς, μιμεῖσθε τήν πίστιν¨, τότε εἶπε, ¨Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καί ὑπείκετε¨. Τί οὖν, φησίν, ὅταν πονηρός ᾖ καί μή πειθώμεθα; πονηρός πῶς λέγεις; εἰ μέν περί πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτόν καί παραίτησαι, μή μόνον ἄν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλά κἄν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών• εἰ δέ βίου ἕνεκεν, μή περιεργάζου. Καί τοῦτο οὐκ οἴκοθεν λέγω τό ὑπόδειγμα, ἀλλ’ ἀπό τῆς θείας Γραφῆς»
(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

«Καλό εἶναι νά εἰρηνεύουμε μέ τούς πάντες, ἀλλά ταυτόχρονα νά συμφωνοῦμε σέ ὅ,τι ἀφορᾶ τήν ὀρθή πίστη. Νά ἀποφεύγετε, ὡσάν νά ἀποφεύγετε φίδια, τήν ἐκκλησιαστική κοινωνία μέ αὐτούς ποῦ εἶναι ἀκοινωνητοί καί τό μνημόσυνο αὐτῶν πού δέν πρέπει νά μνημονεύονται. Διότι αὐτοί εἶναι ψευδαπόστολοι, ἐργάτες δόλιοι πού μετασχησματίζονται σέ ἀποστόλους τοῦ Χριστοῦ»
(Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός)

«οὖν οὐ χρή ἀγαπᾶν, οὐδὲ συνδυάζειν, οὐδὲ συνεύχεσθαι, οὐδὲ συνεσθίειν, οὐδὲ λαμβάνειν εἰς οἶκον, οὐδὲ χαίρειν αὐτοῖς»
(Άγιος Εφραίμ ο Σύρος)

«...την παρακαταθήκην φύλαττε. Να φυλάγεσθε απο τους ψευδοδιδασκάλους. Όσους δεν συμφωνούν μ΄ αυτά που διδάσκει η Εκκλησία να τους απομακρύνετε, οποιαδήποτε θέση και οποιουσδήποτε τίτλους κι αν κατέχουν»
(Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)

«Ἐὰν ὁ ἐπίσκοπος ἢ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοὶ τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφωνται καὶ σκανδαλίζωσι τὸν λαόν, χρὴ αὐτοὺς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γὰρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον, ἢ μετ αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετὰ Ἄννα καὶ Καϊάφα εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός»
(Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας)

«Ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας Διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ Σύνοδοι καὶ πᾶσαι αἱ θεῖαι Γραφαὶ φεύγειν τοὺς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καὶ τῆς αὐτῶν κοινωνίας διίστασθαι»
(Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός)


(του editor)


omologiapistews@protonmail.comΒοηθήστε στον αντι-αιρετικό αγώνα :