Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 13 / 07 (Ιουλ.) / 2022Σύντομη εισαγωή

για όσους αδελφούς Ορθοδόξους δεν έχουν πάρει μυρωδιά για το τι συμβαίνει


Όλοι οι σύνδεσμοι ανοίγουν σε νέα καρτέλα (tab)Για να αποφύγω όσο γίνεται τις πολυσέλιδες αναλύσεις που μόνο να θολώσουν μπορούν όποιον δεν έχει ασχοληθεί με τα δογματικά της Εκκλησίας, θα συρρικνώσω αυτή την εισαγωγή για το τι συμβαίνει στην Εκκλησία σήμερα, σε 5 μόνο σημεία που πρέπει να έχει ο αναγνώστης υπ' όψην του:

1. Το τι σημαίνει Ορθοδοξία, το τι σημαίνει Εκκλησία, το τι σημαίνει Πίστη και το τι σημαίνει Σωτηρία δεν το ορίζει κανένας Ιερωμένος, κανένας Αρχιερέας, κανένας Ιεράρχης, κανένας Επίσκοπος, κανένας Δεσπότης, κανένας Μητροπολίτης, κανένας Αρχιεπίσκοπος και κανένας Πατριάρχης.
Προφανώς δεν το ορίζει και κανένας από εμάς που έχουμε φτιάξει ο καθένας την δική του βολική εκδοχή της "Πίστεως", δηλαδή ο καθένας την δική του αίρεση απωλείας.
Το τι σημαίνει Ορθοδοξία, Εκκλησία, Πίστη και Σωτηρία το ορίζει ο ίδιος ο Άγιος Τριαδικός Θεός μέσα από τις δυο "Πηγές της Πίστεως", δηλαδή μέσα από την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) και την Ιερά Παράδοση, η οποία Ιερά Παράδοση δεν είναι άλλο από τις αποκαλύψεις του Αγίου Πνεύματος στους Αγίους μας διαχρονικά. Στην Ιερά Παράδοση συμπεριλαμβάνονται οι 9 Οικουμενικές Σύνοδοι, οι 11 Τοπικές Σύνοδοι, οι ιεροί Κανόνες του Πηδαλίου και όλοι οι λόγοι των Αγίων Πατέρων (Πατρολογία, Προφητείες, Συναξάρια, Γεροντικά, κοκ) και ιδίως όπου υπάρχει η λεγόμενη "Συμφωνία Πατέρων"

2. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που έχει σημασία για όσο λίγο βρισκόμαστε σε αυτόν τον κόσμο και πρίν συνεχίσουμε την ζωή μας στην Ουράνια Βασιλεία, είναι η προστασία της αθάνατης ψυχής μας. Όλα τα άλλα του κόσμου τούτου (γάμοι, μοναχισμοί, ιερωσύνες, φιλίες, απολαύσεις, ιδιοκτησίες, πλούτη, κοκ) είναι βοηθητικά εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού και τίποτε περισσότερο.

3. Σύμφωνα με τις Πηγές της Ορθοδόξου Πίστεως δεν υπάρχει σωτηρία εκτός Εκκλησίας, είτε είσαι λαϊκός, είτε μοναχός, είτε Ηγούμενος, είτε Πατριάρχης! Εκτός Εκκλησίας, δηλαδή μακριά από τα δόγματα της Ορθοδοξίας δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν, όσο καλός και άγιος κι' αν είναι, και γι' αυτό το πιο επικίνδυνο πράγμα για την σωτηρία της ψυχής είναι η αίρεση. Γι' αυτό και απο τα εκατομμύρια των Ορθοδόξων Αγίων δεν υπάρχει Μάρτυρας που να μην μαρτύρησε για να μην αποδεχθεί αιρετικές δοξασίες, και δεν υπάρχει Άγιος που να μην έγραψε νουθεσίες για την σοβαρότητα των αιρέσεων, τις οποίες η Καινή Διαθήκη αποκαλεί ξεκάθαρα "αιρέσεις απωλείας", δηλαδή εκεί όπου χάνεις την σωτηρία της ψυχής σου.
Τα Συναξάρια μας είναι γεμμάτα με θαύματα δια των οποίων ο Θεός μας δείχνει ξεκάθαρα να μείνουμε μακριά από την αίρεση όποιο και να 'ναι το κόστος, όπως το θαύμα με τον Άγιο Αχίλλειο και τον Άρειο, ή αυτό με τον Άγιο Σπυρίδωνα και τον Άρειο, ή αυτό με την Αγία Ευφημία και τους Μονοφυσίτες ή αυτό με την Παναγία και τους Ενωτικούς του Βέκκου, ή αυτό με την Παναγία και τον Άγιο Κυριακό για τον αιρετικό Νεστόριο, κοκ.
Γι' αυτό λένε οι Άγιοι Πατέρες μας ότι ο μεγαλύτερος εγκληματίας και αμαρτωλός Ορθόδοξος μπορεί να σωθεί με ενος δευτερολέπτου ειλικρινή και εκ βαθέων μετάνοια, ενώ ο αιρετικός δεν μπορεί!

4. Μέσα στη δισχιλιετή ιστορία της, η Εκκλησία αντιμετώπισε δεκάδες μικρές και μεγάλες αιρέσεις, όπως τον Αρειανισμό, τον Νεστοριανισμό, τον Μονοφυσιτισμό, τον Παπισμό, τους Ενωτικούς, κοκ, και σχεδόν πάντοτε, τις αιρέσεις είτε τις ξεκινούσαν, είτε τις ασπάζονταν πρώτοι και με δρυμύ πάθος, οι δικοί μας ιερείς και δει οι Ιεράρχες. Για παράδειγμα, την αίρεση του Αρειανισμού, ο ιερέας Πρεσβύτερος Άρειος. Τον Νεστοριανισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Νεστόριος. Τον Μονοφυσιτισμό, ο Αρχιμανδρίτης Ευτυχής. Τον Παπισμό, οι Ορθόδοξοι ακόμη Επίσκοποι της Συνόδου της Φρανκφούρτης το 794 μΧ. Τους Ενωτικούς, ο Πατριάρχης Βέκκος, κοκ.

5. Σήμερα, η Εκκλησία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη, δολιότερη και χειρότερη αίρεση ολόκληρης της ιστορίας της Εκκλησίας. Είναι, όπως την αποκαλούν οι Άγιοί μας, η παναίρεση του Οικουμενισμού, πρωτεργάτης της οποίας σήμερα είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Είναι η τελευταία αίρεση της Ιστορίας και η οποία σκοπό έχει την δημιουργία της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου. Την ένωση δηλαδή της Εκκλησίας με τις δαιμονικές αιρέσεις και θρησκείες, την αλλοίωση των Θεόσδοτων Ορθοδόξων δογμάτων και παραδόσεων και την κοινή λατρεία με τις αιρέσεις σε κοινούς ναούς (βλ. ναός Αγίου Νικολάου, Νέα Υόρκη), ώστε να προεδρεύσει σε αυτή την βδελυγματική "εκκλησία" ο ίδιος ο τελικός Αντίχριστος όταν έλθει. Είναι η Αποστασία από τον Θεό που έχουν προφητεύσει πολλοί Άγιοί μας διαχρονικά, στην οποία εναντιώθησαν σύγχρονοι Άγιοι όπως ο Άγιος Παΐσιος αλλά και πολλοί άλλοι, και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας τα βλέπουμε να αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς.
Βλέπουμε τους μεικτούς γάμους μεταξύ Χριστιανών και αιρετικών, ακόμη και γάμους ομοφυλοφίλων, βαπτίσεις υιοθετημένων παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τις αναγνωρίσεις από μέρους των Ιεραρχών μας Ιερωσύνης και Μυστηρίων στους αιρετικούς, τις συμπροσευχές, τους συνεορτασμούς, τα συλλείτουργα, τις απαράδεκτες αναγνωρίσεις των αμετανοήτων αιρετικών Μονοφυσιτών ώς Ορθοδόξους, τις σκανδαλώδεις αυτοκεφαλίες σε ομάδες αχειροτόνητων λαϊκών και δεί μαφιόζων στην Ουκρανία και γενικά την βεβήλωση κάθε Ιερού και Οσίου της Πίστεως. Μέχρι που έφθασαν πλέον οι απροκάλυπτες, δημόσιες και επίσημες εκατέρωθεν δηλώσεις Βαρθολομαίου-Πάπα για επίσημη και τυπική ένωση το 2025, διότι ανεπίσημα και άνευ καμερών έχουν ήδη κοινό Ποτήριο!
Όλα αυτά βέβαια κάτω από την δολιότερη ομπρέλα που σκαρφίστηκε ποτέ ο Εωσφόρος, την "αγαπολογία". Όχι την κατά Χριστόν σωστική αγάπη, αλλά την πανέξυπνα παγιδευτική στο χάϊδεμα του αυτιού "αγαπολογία" του Εωσφόρου...

Εκείνο λοιπόν που καλούμαστε όλοι οι Βαπτισμένοι στο όνομα του Ιησού Χριστού να κάνουμε, είναι να ομολογήσουμε Χριστό και να αντισταθούμε στα σχέδια του Εωσφόρου για βλάσφημους Οικουμενισμούς και αντίχριστες Πανθρησκείες.


(του editor)


omologiapistews@protonmail.comΒοηθήστε στον αντι-αιρετικό αγώνα :