Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 23 / 07 (Ιουλ.) / 2022


Ευχαριστούμε Neocities. Ευχαριστούμε Kyle Drake!


Ελευθερώστε το διαδίκτυο !!!


Όλοι οι σύνδεσμοι ανοίγουν σε νέα καρτέλα (tab)Η "Neocities" είναι Πάροχος Φιλοξενίας Ιστοτόπων (web host) για στατικούς ιστοτόπους, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 από τον Kyle Drake με έδρα την πόλη Πόρτλαντ της πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο σκοπός και το όνειρο του Kyle Drake είναι να αναβιώσει και να συμβάλει στην ύπαρξη ενος ελευθέρου διαδικτύου όπως παλιά, στις αρχές του διαδικτύου, την εποχή των Geocities, Angelfire, Tripod, κοκ, χωρίς διαφημίσεις, λογοκρισία, περιορισμούς και έλεγχο.Όπως αναφέρει και στον ιστότοπό της η "Neocities":

" Η Neocities έχει να κάνει με το να επαναφέρουμε την ευχαρίστηση, την δημιουργικότητα και την ανεξαρτησία που έκανε το διαδίκτυο υπέροχο.
Βαρεθήκαμε να ζούμε σε εναν online κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι απομονωμένοι ο ενας απο τον άλλο σε βαρετά, ομοιόμορφα κοινωνικά δίκτυα τα οποία δεν μας αφήνουν να εκφράσουμε πραγματικά τους εαυτούς μας. Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τις προσωπικότητές μας από αυτές τις αποστειρωμένες, άψυχες, νομισματοποιημένες, προσηλωμένες σε δεδομένα, εθισμένες στην παρακούθηση μηχανές και να αφήσουμε να ανθίσει ξανά η δημιουργικότητά μας.

Εκεί μπαίνει η Neocities. Παρέχουμε εναν καμβά για να δημιουργήσουν οι άνθρωποι οτιδήποτε ιστότοπο θέλουν. Είτε είναι ενας ιστότοπος για κάτι στο οποίο είναι καλοί, κάτι το οποίο αγαπούν, κάτι το οποίο μισούν, ή το δικό τους εντελώς ιδιαίτερα προσαρμοσμένο προφίλ όπου μπορούν να συστηθούν με εναν τρόπο ο οποίος έχει πραγματική αξία για αυτούς.

[...]

Η Neocities...
[...]
Είναι ελεύθερη. Πάντα θα παρέχουμε την επιλογή δωρεάν ιστοτόπου.
Δεν είναι διαφημιστική εταιρία. Δεν θα βάλουμε ποτέ διαφημίσεις ή λογότυπα σε ιστοτόπους, και δεν πουλάμε τα δεδομένα μας σε εμπόρους..."

Για να διαβάσετε από την πηγή του το πλήρες κείμενο (στην Αγγλική) ( πατήστε εδώ )Ο προσωπικός ιστότοπος του Kyle Drake ! ( εδώ )Στηρίξτε το ελεύθερο διαδίκτυο !

Ακόμη κι αν δεν διατηρείτε ιστότοπο στην Neocities, και μόνο για στήριξη στις αξίες και τις αρχές για ενα ελεύθερο, ποικιλόμορφο και χαροποιό ξανά διαδίκτυο, αξίζει να στηρίξτε με μια οποιαδήποτε δωρεά το όραμα της Neocities! ( πατήστε εδώ )


(του editor)
omologiapistews@protonmail.comΒοηθήστε στον αντι-αιρετικό αγώνα :