Τελευταία ενημέρωση σελίδας: 29 / 05 (Μαΐ.) / 2023Ανοικτή Επιστολή


Όλοι οι σύνδεσμοι ανοίγουν σε νέα καρτέλα (tab)Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Σας γράφω ως απλός πολίτης και μάλιστα, ούτε μέλος της «Νίκης», ούτε καν ψηφοφόρος της, ακόμη… («ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ», Ματ. ε΄ 37). Παρακολούθησα την εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ (28/05/2023) και μου δημιουργήθηκαν κάποιες πολύ ενοχλητικές εντυπώσεις. Θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Κύριοι Πιτταρά και Γρηγοριάδη, πού ακριβώς στην εκπομπή ξεκαθαρίσατε ότι προς τιμήν της «Νίκης» δεν ξεκινούν από αυτήν οι φήμες ότι Άγιον Όρος/μοναστήρια/πρεσβύτεροι/κοκ στηρίζουν το κόμμα «Νίκη»; Πουθενά στο εικοσάλεπτο που αφιερώσατε δεν το διευκρινίσατε. Αντιθέτως, αφήσατε την εντύπωση-προπαγάνδα-συκοφαντία; ότι κρύβεται η «Νίκη» πίσω από την στήριξη του ράσου. Αν όχι ξεκάθαρη ατζέντα λάσπης, τουλάχιστον δημοσιογραφικά και δεοντολογικά απαράδεκτο. Δεν νομίζετε;

Στην ίδια γραμμή και ο κ. Ιερώνυμος, που φυσικά δεν εκπλήσσει κανέναν. Εμμέσως, κατηγορεί ότι από πίσω βρίσκεται η «Νίκη». Οποία καλυτέρα στήριξη στην ΝΔ, ε!; Αν δεν φέρει αποδείξεις είναι συκοφάντης έλεγαν οι «βλάχοι» στο χωριό μου.

Γιατί σας ξενίζει το ότι κάθε ευσυνείδητος Ορθόδοξος –όπως είμαι βέβαιος και το ΑΟ– στηρίζει την «Νίκη»; Ποιοι έφεραν τους ακόλουθους –ενδεικτικά– αντιχριστιανικούς νόμους και πολιτικές;

 • Την νομιμοποίηση της πορνείας με τον νόμο ν.1250/1982 περί πολιτικού γάμου επί Α. Παπανδρέου.
 • Την νομιμοποίηση της μοιχείας με τον νόμο ν.1272/1982 επί Α. Παπανδρέου.
 • Την ενθάρρυνση των διαζυγίων με τον νόμο ν.1329/1983 περί λόγων διαζυγίου επί Α. Παπανδρέου.
 • Την νομιμοποίηση της δολοφονίας και μάλιστα εκ προ μελέτης με τον ν.1609/1986 περί αμβλώσεων επί Α. Παπανδρέου.
 • Την κατάργηση της αργίας της Κυριακής με τον ν.4177/2013 επί Α. Σαμαρά.
 • Την νομική κάλυψη των βλασφήμων και των ομοφυλόφιλων να εκτραχυνθούν με τον ν.4285/2014 ("αντι-ρατσιστικό") επί Α. Σαμαρά.
 • Την έμμεση διευκόλυνση-προώθηση της ομοφυλοφιλίας με τον ν.4356/2015 (σύμφωνο συμβίωσης) επί Α. Τσίπρα.
 • Την ύπουλη κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία με την εγκύκλιο 2016-17 (Αρ. Πρώτ.: 139808/Δ1/31-8-16) επί Α. Τσίπρα.
 • Την νομιμοποίηση της καύσης των σωμάτων των επαναπατρισθέντων με τις ΚΥΑ οικ.20232/2010 και οικ.4932/2017 επί Γ. Παπανδρέου και Α. Τσίπρα αντίστοιχα.
 • Την νομιμοποίηση της νομιζομένης "αλλαγής φύλου" με τον ν.4491/2017 επί Α. Τσίπρα.
 • Την νομιμοποίηση της υιοθεσίας παιδιών από συμβιούντες ομοφυλόφιλους με τον ν.4538/2018 επί Α. Τσίπρα.
 • Την νομιμοποίηση να πωλείται η κάνναβη σε τσιγαριλίκι στα περίπτερα με τον ν.4523/2018 επί Α. Τσίπρα (προεργασία είχαν κάνει Καραμανλής & Σαμαράς, ν.3459/2006 & ν.4139/2013)
 • Την κατάργηση από τον Ποινικό Κώδικα των άρθρων περί εξύβρισης των Θείων επί Α. Τσίπρα (2019).
 • Την φίμωση των ΜΜΕ με τον νόμο ν.4619/2019 περί διασποράς ψευδών ειδήσεων επί Κ. Μητσοτάκη.
 • Την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών με τον νόμο ν.4653/2020 επί Κ. Μητσοτάκη.
 • Την εισαγωγή της "σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης" στα σχολεία (από το νηπιαγωγείο) με τον νόμο ν.4692/2020 επί Κ. Μητσοτάκη.
 • Την στέρηση ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό, την φίμωση κάθε ιατρικής άποψης που δεν βόλευε το δυστοπικό πείραμα και τον στυγνό εκβιασμό για εμβολιασμό.
 • Το κλείσιμο των Ιερών Ναών και την απαγόρευση εκκλησιασμού και μετάληψης του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Χριστού.
 • Τα σχολικά βιβλία θρησκευτικών, γλώσσας και ιστορίας τα οποία διδάσκουν στα παιδιά την ομοφυλοφιλία, την παιδεραστία και τον Οικουμενισμό.
 • Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών ότι επιθυμούν όχι μια Ορθόδοξη Ελλάδα, αλλά μια πολυπολιτισμική, άθεη ή πολυθεϊστική «Ελλάδα».
 • …για να αναφέρω πολύ πολύ πολύ λίγα μόνο, ενδεικτικά…
Και μετά σας ξενίζει η στήριξη των συνειδητών Ορθοδόξων στην «Νίκη»; Το ΑΟ και ο κλήρος δεν έχει –και δεν πρέπει να έχει– πολιτικό «χρώμα». Έχει όμως –και οπωσδήποτε οφείλει να έχει κατ’ εξοχήν– ομολογιακό «χρώμα». Όταν υπάρχουν κόμματα που έχουν πλέον αποδείξει ότι είναι Χριστομάχοι και επισκέπτονται το ΑΟ και τους ΙΝ στις εορτές -και κάθονται και πρώτη θέση!- για να ρίξουν «καθρεφτάκια» τους «ιθαγενείς», και από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν λόγο Ρωμηοσύνης, τότε προς τι η τέτοια έκπληξη; Δεν είναι αναμενόμενη η στήριξη και μάλιστα πολύ καθυστερημένη;

Όσοι θεωρούν ότι ο κλήρος ή το ράσο γενικότερα πρέπει να παρακολουθεί από μακριά και με απάθεια τον από-Χριστιανισμό της Ελλάδος, τότε έχει μαύρα μεσάνυκτα για το τι διδάσκει ο Χριστιανισμός τα τελευταία 2.000 χρόνια. Να αναφέρω ενδεικτικά το «Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων…» του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Ματθ. ι΄ 32-33) και το «Εντολή γαρ Κυρίου μη σιωπάν εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως…» του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου. Το να μιλούν οι πνευματικοί στον κόσμο για το τι θεωρούν σωστό και τι λάθος, ακόμη και στα πολιτικά δρώμενα, δεν είναι μόνο δικαίωμά τους αλλά και πνευματική τους υποχρέωση κύριοι. Ρίξτε μια ματιά τι γινόταν στο Βυζάντιο για να μην πάμε πιο πέρα. Πολιτική, πνευματικότητα και ομολογία χέρι-χέρι. Όχι χωριστά.

Ή μήπως νομίζετε ότι μιλάτε σε «ιθαγενείς» και ότι ο άθεος δεν βάζει τον αθεϊσμό του ως κριτήριο για να ψηφίσει, ή ότι ο Μωαμεθανός της Θράκης δεν βάζει κριτήριο την πίστη του, κοκ; Θέλετε να μας πείτε ότι η θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν είναι πολιτικό κριτήριο το οποίο είναι συνυφασμένο με την προσωπικότητα και την υπαρξιακή ταυτότητα του καθ’ ενός; Εάν όντως πιστεύατε ότι θρησκεία και πολιτική δεν θα έπρεπε να αναμειγνύονται, τότε που ήταν τόσα χρόνια οι αντίστοιχες «επιθέσεις» σας στις προεκλογικές τηλεοπτικές καλύψεις Μητσοτάκη και Τσίπρα στο Άγιον Όρος; Πού ήταν τόσα χρόνια οι αντίστοιχες «επιθέσεις» σας όταν άλλοι πολιτικοί και κόμματα διαφήμιζαν το Χριστιανικό τους πρόσημο; Πουθενά. Τα θυμηθήκατε τώρα που χρειάζεται στήριξη η ΝΔ. Για τόσο χαζούς μας περνάτε κύριοι; Αυτό είναι το πιο προσβλητικό από όλα.

Πού ήταν κρυμμένος ο κ. Ιερώνυμος από το 2008 να φωνάξει και να πρωτοστατήσει για την επέλαση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, για την αιρετική και ληστρική ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, για το σχίσμα του Επιφανίου, για τις πορείες υπερηφανείας των αρσενοκοιτών, για τις 400.000 δολοφονίες (αμβλώσεις) το χρόνο, για τους αντι-Χριστιανικούς νόμους των τελευταίων 20 ετών, για τα νεοταξικά και Οικουμενιστικά σχολικά βιβλία, για το κλείσιμο των Ι.Ν. και την απαγόρευση Θείας Κοινωνίας, για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, για την τέλεση της Αναστάσιμης Ακολουθίας στις 09:00μμ, 2 ημέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού και παρέα με το Φάσχα των Ιουδαίων, που γίνεται λαλίστατος μόνον κάθε φορά που χρειάζεται στήριξη η ΝΔ;

Λέει ο κ. Ιερώνυμος ότι δεν θα δεχθεί να γίνει η Εκκλησία (μάλλον εννοούσε τον κλήρο) πολιτικό εργαλείο. Πού ήταν τόσες δεκαετίες όταν ιερείς και δει Μητροπολίτες κάθονταν στις μπροστινές καρέκλες πολιτικών εκδηλώσεων; Το θυμήθηκε τώρα που χάνει ψήφους η ΝΔ; Κάπως λέγεται αυτό με πνευματικούς όρους…

Για τα περί ελευθερίας που έστω και τώρα καλώς θυμήθηκαν (πχ Δημητριάδος), γιατί δεν τα θυμόντουσαν και όταν εξεδίωκαν τους πιστούς από τους ΙΝ και στερούσαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού σε όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν;

Είπε ο κ. Τζούμας ότι «Οι άνθρωποι αυτοί που ακολουθούν αυτόν τον βηματισμό (ποιόν βηματισμό εννοείτε κύριε;) δεν περιμένουν από την διοίκηση της Εκκλησίας να τους πει τι θα κάνουν (άρα η διοίκηση της Εκκλησίας έχει πολιτική γραμμή). Έχουν δικό τους πρόγραμμα. Ακολουθούν αυτά που τους λένε οι γεροντάδες τους. Είναι τελείως ανεξάρτητοι από την διοίκηση της Εκκλησίας (δηλαδή έχουν κάνει σχίσμα;)». Δηλαδή κατηγορείτε 172.000 συνανθρώπους σας και ενδεχομένως τους διπλούς στις επόμενες, ότι είναι άβουλα όντα και άγονται και φέρονται στην κοσμική τους ζωή από τους πνευματικούς τους πατέρες!!! Εύγε στο ήθος σας κ. Τζούμα!

Είπε ο κ. Βασιλειάδης ότι «αυτοί οι άνθρωποι» έχουν μια «όχι θετική εικόνα για την επίσημη Εκκλησία». Υπάρχει επίσημη και ανεπίσημη Εκκλησία κ. Βασιλειάδη; Μήπως ως επίσημη εννοείτε τους Οικουμενιστές Μητροπολίτες και ως ανεπίσημη τους παραδοσιακούς Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος; Εάν ναι, τότε καλώς δεν έχουν θετική εικόνα για την Οικουμενιστική μερίδα των Ιεραρχών. Εάν με το ανεπίσημη Εκκλησία εννοείτε τους πνευματικούς που έχει ο κόσμος, πρέπει να γνωρίζετε ότι Εκκλησία δεν είναι η Ιεραρχία. Την Εκκλησία την αποτελούν από κοινού όσοι κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί συνομολογούν τα παραδομένα της Πίστεως. Όσοι νεωτερίζουν, καινοτομούν, λοξοδρομούν και αιρετίζουν θέτουν οι ίδιοι εαυτούς εκτός Εκκλησίας ως εν δυνάμει αιρετικοί μέχρι Συνοδικής καταγνώσεως.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο κύριοι Τζούμα και Βασιλειάδη. Όταν κόπτεστε τόσο πολύ για την αδιάκριτη υπακοή στην «επίσημη Εκκλησία» και την «συντεταγμένη» Ιεραρχία -η οποία αδιάκριτη υπακοή είναι άλλωστε και αντι-Χριστιανική-, για ποια ακριβώς «συντεταγμένη» Ιεραρχία μιλάτε; Για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο έχει αποτειχίσει το Πατριαρχείο Μόσχας; Για τα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων τα οποία έχουν αποτειχίσει το ένα το άλλο; Για την Εκκλησία της Ρωσίας η οποία έχει αποτειχίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Εκκλησία της Ελλάδος και την Εκκλησία της Κύπρου; Για τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Γεωργίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Αλβανίας, Πολωνίας και Τσεχίας τα οποία έχουν αποτειχίσει τις σχισματο-αιρετικές οργανώσεις Επιφανίου και Αχρίδος; Έχει κι’ άλλα, να συνεχίσω με τις «επίσημες Εκκλησίες» και τις «συντεταγμένες» Ιεραρχίες; Τα παράπονά σας για τις διαιρέσεις της Εκκλησίας στο σχίσμα Βαρθολομαίου-Επιφανίου.

Τι εννοείτε για τον Άγιο Παΐσιο κ. Βασιλειάδη; Ότι ενώ η «Νίκη» δεν διαφήμισε ότι στους υποψηφίους της βρίσκεται και η ανιψιά του Αγίου, το έκαναν βούκινο τα κανάλια για να το χρεώσουν στην «Νίκη»; Ότι δεν είχε το δικαίωμα η εν λόγω κυρία να πολιτευθεί; Ότι δεν είχαν κάθε δικαίωμα να καμαρώνουν για την επιλογή της κυρίας να πολιτευθεί με την «Νίκη», όπως φυσιολογικά –και δικαίως– θα έκαναν και όλα τα άλλα κόμματα εάν επέλεγε να πολιτευθεί με εκείνους; Μήπως είναι απλά ζήλια, εμπάθεια, ατζέντα, κιτρινισμός, λαϊκισμός και μικροπρέπεια;

Και μιας και μιλήσατε για αγίους, το γεγονός ότι το Καθεστώς το «έτσουξε» τόσο πολύ που η ζώσα Εκκλησία (πχ Χαριτωμένοι ασκητές και ομολογητές) στηρίζουν την «Νίκη» όπως όλοι εσείς διατυμπανίζετε, είναι για εμένα η μεγαλύτερη περγαμηνή για το κόμμα αυτό. Όταν άνθρωποι που έχουν λυώσει στη νηστεία, στην προσευχή, στις μετάνοιες και στην ταπείνωση και έχουν περάσει από την Κάθαρση στον Φωτισμό και όντας πλέον Χαριτωμένοι και με ενεργό την καρδιακή ευχή, μετέχουν στις ελλάμψεις του Ακτίστου Φωτός ξεδιαλέγουν από το συνονθύλευμα των κομμάτων την «Νίκη», ε τότε τι ανωτέρα χρείαν μαρτύρων μπορώ να ζητήσω εγώ;

Κατηγορείτε και ως μεμπτό ότι κάποια ΙΜ στηρίζει αθορύβως τη «Νίκη». Τόσα χρόνια που Μητροπόλεις και Μονές στηρίζουν ανοικτά και με τυμπανοκρουσίες άλλα κόμματα που ήσασταν όλοι εσείς οι κατήγοροι; Άλλα τώρα έχει ανάγκη από βοήθεια η ΝΔ. Όσο για το ότι στην «Νίκη» δεν θέλουν να συνεργαστούν με άλλα κόμματα, ας κοιτάξει πρώτα ο κ. Βασιλειάδης στο γιατί πήγαμε σε δεύτερες και μάλλον θα πάμε και σε τρίτες εκλογές -τουλάχιστον- πριν κουνήσει το δάκτυλό του κατά της «Νίκης». Και στο κάτω-κάτω πως να το κάνουμε; Είναι ένα νέο, καθαρό κόμμα που κανένα μέλος του δεν προέρχεται από άλλο κόμμα. Και αυτό μεμπτό αντί για επαινετό; Καλά κάνουν και δεν θέλουν να βρωμίσουν το κόμμα τους με όσους 50 χρόνια τώρα ψηφίζουν νόμους ή σκύβουν το κεφάλι και σιωπούν στην ηθική και εθνική καταστροφή της πατρίδος.

Μέχρι και την χρηματοδότηση της «Νίκης» έπιασαν μέσα σε 20 λεπτά! Που ήσασταν τόσα χρόνια βρε ‘σείς ευσυνείδητοι και «αδιάφθοροι» «ράμπο» να ψάξετε τις βαλίτσες και τα χρέη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ που αρνείται μάλιστα και να αποκαλύψει τους χρηματοδότες του; Αλλά είπαμε, πρέπει να χτυπηθεί η «Νίκη» γιατί κόβει ψήφους από την ΝΔ.

Κύριε Τζούμα άλλο είναι να χρησιμοποιούμε το Ευαγγέλιο για ίδιον ή πολιτικό όφελος όπως πολύ σωστά είπατε, άλλο είναι όμως η ομολογία πίστεως. Δεν θα κρύψει ο υποψήφιος ο οποίος τυγχάνει να είναι και πιστός την ποιοτική του διαφοροποίησή με όλους όσους Χριστομάχους οι οποίοι έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και ζητούν ξανά την ψήφο του Έλληνα. Δεν θα μπει ο καθαρός δια της σιωπής στον ίδιο παρονομαστή με αυτούς, διότι όχι απλά έχει κάθε δικαίωμα να διαφοροποιηθεί, αλλά οφείλει να κάνει αυτή την ομολογία πίστεως. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή όποιος έχει ατζέντα δήθεν να μην το καταλαβαίνει, ο Θεός και η ψυχή του.

Και ενώ σας ενόχλησε τόσο πολύ η ειλικρινής και ανοικτή ομολογία πίστεως των μελών και των ψηφοφόρων της «Νίκης», δεν είδα κανέναν σας να καυτηριάζει με τόσο πάθος τις αισχρές υποκρισίες των πολιτικών, όπως για παράδειγμα του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει μάλιστα και άθεος και εν τούτοις, πάει στο ΑΟ κάθε προεκλογική περίοδο για να ρίξει τα «καθρεφτάκια» του στους «ιθαγενείς»; Μόνον τώρα που εμφανίστηκε η «Νίκη» θυμηθήκατε τέτοιες σκέψεις…

Σας ενόχλησε τόσο πολύ το ότι ένας πολιτικός φορέας εκφράζει μια μερίδα κόσμου οι οποίοι αναζητούν πραγματικούς Ρωμιούς συνοδοιπόρους και όχι υποκριτές Χριστομάχους; Πρέπει όλοι να πάνε στα μασονικά και νεοταξικά κόμματα; Δεν χορτάσανε πια; Όλους τους θέλουν; Ας αφήσουν και κανέναν άλλο να διεκδικήσει την ψήφο του Έλληνα χωρίς λάσπες και συκοφαντίες. Τόσο βρωμεροί γίναμε ως έθνος;

Και κύριοι Πιτταρά και Γρηγοριάδη, ποια ήταν η δική σας αμερόληπτη, δίκαιη και δεοντολογική θέση, κύριοι «δημοσιογράφοι»; Στηρίξατε την λάσπη ότι όλα ξεκινούν από την «Νίκη» και την παρουσιάσατε ως ακραίους, φανατισμένους και αντιδραστικούς, σχεδόν σχισματικούς. Επίσης, το ότι ο κ. Βασιλειάδης είναι πρόεδρος κόμματος, άρα, ως καλεσμένος σας εκεί, προωθήσατε το κόμμα του κ. Βασιλειάδη ως αντίποδα στην «Νίκη», πόσο δεοντολογικό ήταν αυτό; Καλέσατε τον πρόεδρο ενός κόμματος να καταγγείλει -και μάλιστα ερήμην του- τον πρόεδρο άλλου κόμματος. Να χαίρεστε τις «δημοσιογραφικές» σας περγαμηνές και τις αξίες τις οποίες πήρατε από τις οικογενειακές σας κύριοι. Καταλάβαμε…

Εάν ήμουν στην «Νίκη» θα σας έλεγα: «Συνεχίστε να μας επαληθεύστε κύριοι περιτρανότατα!!! Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας!» Και όπως έλεγε και ο Μενέλαος Λουντέμης «Αν είσαι καλός πού ’ναι οι οχτροί σου;»

Σας αφιερώνω με πολύ αγάπη την ακόλουθη πολύ μικρή ανάρτηση κάποιου μέλους ή φίλου της «Νίκης» και ιδιαιτέρως στον κ. Βασιλειάδη ο οποίος κατηγορεί την «Νίκη» ότι αυτή διχάζει, ενώ αυτός ήταν ενωτικός σήμερα…

«Βρέθηκε ποιο είναι το πρόβλημα στη Χώρα» ( εδώ )

Καλή μετάνοια και φώτιση σε όλους μας.(του editor)


omologiapistews@protonmail.comΒοηθήστε στον αντι-αιρετικό αγώνα :